Standhouders Iedereen donderdagt editie 2022: “We zijn stad Genk enorm dankbaar.”

Iedere eerste donderdag van de maand van mei tem september kon je in het Genkse centrum van sfeervolle avonden gaan genieten. Wegens het grote succes en het mooie zomerweer werd er dit jaar nog een extra avond in september aan gebreid. De verschillende standhouders zijn stad Genk vooral dankbaar dat ze erbij mochten zijn want dankzij de succesvolle vijf edities kunnen ze zo een financiële reserve opbouwen zodat ze kunnen voortbestaan en hun activiteiten verder kunnen blijven uitoefenen in de toekomst.

 

Een tien jaar geleden ontstond tijdens de eerste Kerstmarkt in Winterslag de Vriendenkring van de Margarethalaan. Met verschillende verenigingen organiseren ze elk jaar events in de wijk en op Iedereen donderdagt een stand mogen uitbaten spekt de kassa. “Tussen de mensen staan is heel leuk en fijn” vertelt ons Koen Blokken, “De sfeer op Iedereen donderdagt met de verschillende optredens erbij is iets unieks.”

Iemand die voor de eerste keer de sfeer mocht meemaken dit jaar als standhouder was Vincenzo van Bongiorno.eu Pure Italian Taste. Bij hem kon je lekkere cocktails gaan proeven maar ook zijn eigen Limoncello die vorig jaar de prijs van Best product of the year wegkaapte. De opbrengst van zijn stand schenkt Vincenzo aan carnavalsvereniging Ganz D’Rhaan zodat ze volgend jaar tijdens de carnavalstoet Napoleon karamellekes kunnen uitgooien MET citroensmaak natuurlijk.

Tijdens deze edities kon je ook nieuwe merken weer ontdekken. Zo werden er de smaakvolle blends van Bodhi voorgesteld. Je kon proeven van de lekkere, smaakvolle blends die natuurlijk, vegan en verlaagd in suiker zijn. Waar je deze unieke smaakbommetjes kan gaan nuttigen in Genk, dat vind je terug op bodhidrinks.com

Daisy van LouLou’s Bakery vind je elke zondagochtend terug op de markt in Zonhoven maar dit jaar stond ze met haar zelf gebakken wafels, speculoos en taartjes op Iedereen donderdagt. “Genk bruist van gezelligheid” vertelt een enthousiaste Daisy. Samen met haar dochter Louise en haar mama bracht Daisy je back to memory lane met lekkere taartjes gemaakt van fruit uit eigen tuin.

>